Meditatie en Zelfonderzoek

 

Veel mensen hebben als wens om via meditatie ‘rust’ te krijgen van al die niet te stoppen gedachten die maar voorbij rennen, of gevoelens en emoties die ons als golven lijken te overspoelen.

Heb je het wel eens geprobeerd… Je gedachten ‘stop’ zetten? Om er vervolgens achter te komen, dat ze met nog grotere snelheid weer terugkomen?

Wat, als zou blijken dat je niet meer hoeft te vechten tegen al die gedachten en emoties, er niets aan hoeft te doen, te veranderen, te werken, te onderdrukken enz.

Dat alles wat er is, gewoon helemaal oké is.

En dat je in direct contact kan komen met dát wat achter al die gedachtestromen, gevoelens en ervaringen van ons al puur en heel, stil is?

Waar je weer (her)ontdekt dat jou ware essentie liefde, vreugde, vrijheid, en compleet-zijn is, waarIN alles gezien wordt? Jij als een soort lege achtergrond waarIN alles komt en gaat?

Als het ware een centrumverschuiving:

Identificeren we ons met onze persoon die op zoek is naar ‘iets’, of dit nu liefde, verbinding, vervulling, erkenning enz. is?

Of Leven we vanuit ons ‘thuisfront’, de heelheid, van waaruit we de film van het leven en jou als persoon ten volle ervaren? Wat we gewoon nu al Zijn, altijd al waren, en altijd zullen zijn.

Anders gezegd:

Geloof je dat je een afgescheiden wezen bent op zoek naar de Heelheid? Of Weet je dat je de Heelheid BENT, van waaruit je deze ervaring van mens-zijn hebt in dit leven?

Tijdens de meditaties maken we gebruik van de inzichten, zelfonderzoekmethoden, visies van Mooji, Ramana Maharshi, Papaji, en andere inspirators die ons op een simpele manier naar ons ‘zelf’ leiden.

Zij wijzen allemaal naar hetzelfde: Wij zijn dat al, waar we naar zoeken.Een voorbeeld over de essentie waar we het tijdens de meditatie en zelfonderzoekjes over zullen hebben kun je vinden op bijv. het youtube filmpje:

"Who are you... really" van Gangaji.

Of kijk op Mooji.org

 


 

 Graag ga ik met wie daar iets voor voelt dit avontuur aan.

Ik organiseer:

- Meditatiegroepjes op bijv. avonden/ochtenden/middagen.

- Meditatie en zelfonderzoek; dagen of meerdere dagen.

- Meditatie gecombineerd met astrologie

 
 
 Als je belangstelling hebt mail dan naar: ag.hollander@telfort.nl onder vermelding van je naam, telefoonnummer en waar je interesse naar uitgaat.

 

 

"You need nothing to be happy.

You need something to be sad"

Papaji