Astrologie

Als het enigszins mogelijk is sta ik klaar om je te ‘besmetten’ met het astrovirus. En hopelijk kom je er, net zoals ikzelf, bijna niet meer vanaf…!
Net zoals er miljarden en miljarden sterren en sterrenstelsels zijn, zo zijn de mogelijkheden en inzichten die je in de astrologie kunt ervaren ook eindeloos…

Wat is astrologie?

Astronomie houdt zich bezig met het berekenen en observeren van de kosmos. De astrologie houdt zich bezig met de interpretatie van de kosmische standen. Astrologie is een symbolentaal en daarmee een prachtig instrument om onszelf en de wereld werkelijk te leren kennen, in al haar facetten. Niet door daarin iets te veranderen of te ontkennen maar door alles in zijn volheid te mogen ervaren en leven.

De horoscoop, de hemelkaart op het moment van je geboorte, is een energiepatroon. Het geeft onze potenties en moeites aan. Het geeft aan wie we zijn als persoon en wat we hier op aarde komen en willen ervaren. Er zijn veel soorten astrologie. Van oudsher worden de ‘sterren’ geraadpleegd over allerlei onderwerpen.

Uit een horoscoop kun je bijvoorbeeld informatie halen over:
- Wie zijn we als persoonlijkheid/ego?
- Wat zijn onze sterke/minder sterke karaktereigenschappen?
- Wat voor (generatie)thema’s, conditioneringen, maskers, hebben we meegekregen en opgebouwd vanuit de wereld, de opvoeding, en zelfs al vanuit de baarmoeder?
- Welke (zelf)beelden hebben we gevormd, die ons ware zelf misschien juist wel versluieren? Hoe was onze basis (ouderbeeld) en wat voor informatie kan dat geven over huidige ervaringen?
- Waar liggen onze talenten? En waar ligt mogelijk een roeping op ons te wachten?
- Wat zoeken we in de relatie of in contacten? Hoe leren we, verwerken we de feiten, maken we het tot een visie?  
- Door de beweging van de planeten te volgen kunnen we terug- en vooruit kijken in de tijd, waardoor we mee kunnen kijken met de mogelijke thema’s die ooit, nu en straks aan de orde zullen zijn. Door mee te kunnen kijken in de tijd, is er ook een rode draad te zien binnen dit proces. Waarom gebeuren dingen nu? Wat vertelt het ons?
-  En nog vééééééél meer.


Daarmee kan het een prachtig instrument zijn voor bijvoorbeeld, leraren in welk soort onderwijs dan ook, therapeuten, genezers en iedereen die op wat voor manier dan ook werkt met mens (en dier). En natuurlijk voor iedereen die op zoek is naar zichzelf.


… Maar ook en vooral:
Astrologie als instrument voor het weer in contact komen
met je ware Essentie.
Wie ben ik? Wat kom ik hier doen?
Wie ben ik voorbij mijn conditioneringen, zelfbeelden en overlevingspatronen?
Wat komen we hier nou eigenlijk doen? Wie zijn we in essentie?

Mijn passie van jongs af aan is: Wie zijn we nou echt? De persoon die we denken te zijn, en de overtuigingen die we hebben meegekregen of die we zelf hebben gevormd, verandert met de jaren en is afhankelijk van hoe en waar we zijn opgegroeid.
We noemen dit onze persoonlijkheid, onze identiteit. Is deze steeds veranderende bundel van gedachten en dit beeld van onszelf wat we hebben opgebouwd het enige wat we zijn?
Voedt deze identiteit ons of ervaren we dat zij eigenlijk tegelijkertijd onze ware essentie in de weg zit? Alsof ons ware Zelf verstopt zit achter al die gedachteconstructies, overlevingsstrategieën, conditioneringen en gewoontes?

Astrologie is een prachtig hulpmiddel om zowel de weg van de persoonlijkheid inzichtelijk en helder te krijgen, de gebruiksaanwijzing van onszelf te begrijpen, en ervan te genieten in al haar facetten. En tegelijkertijd om weer contact te maken met ons ware zelf achter deze persoonlijkheid, van waaruit de hele film van ons leven bezien wordt, oké is, en vanuit meer begrip en acceptatie ervaren en geleefd kan worden. 

We richten ons doel vaak op het ontwikkelen, de groei van de persoonlijkheid. Maar zou het kunnen zijn dat onze persoonlijkheid (die als deel nooit volmaakt kan zijn) onze ‘engel’ is die ons via het leven (wat soms mee en soms tegen zit) weer in contact kan brengen met onze diepere essentie?  Astrologie kan ons helpen met zoals ik het zelf noem: een centrumverschuiving: van het geloof dat we een persoon zijn op zoek naar heelheid en ware vervulling, naar het weer terug herkennen dat we de heelheid ZIJN met daarin een ervaring van ons als persoon.


... en nog een stap verder...


Om onze ware aard als vormeloos bewustzijn weer terug te herkennen en niet meer te verdwalen in de film/matrix van het leven, zullen we eerst moeten weten waar we in vast zitten, in wat niet ons ware zelf is.
En in die zin is de horoscoop een prachtig instrument om inzicht te krijgen in deze matrix die we ons leven en onze persoonlijkheid noemen, om zo uiteindelijk door de identificatie hiermee los te laten weer ‘thuis’ te komen in en als het Zelf.


De Opleiding:

Wat vooral het doel is van de opleiding, is om via een traject van 2 jaar de symbolentaal van de astrologie te leren kennen en duiden. Zowel in je eigen horoscoop als dat van je medecursisten. Ik werk altijd met kleine groepjes zodat persoonlijke ontwikkeling en begeleiding centraal staan. 

De opleiding bestaat uit 2 jaar van elk 12 dagen.
Je krijgt uitgebreid lesmateriaal. Daarnaast zal er veel nadruk liggen op beleving en ervaring. Intuïtief en beeldend de symbolen leren vertalen. 

Inhoud van de opleiding:
- Symbolen leren duiden van de elementen, kruizen en daaraan gekoppeld de huizen, tekens en planeten.
- Psychologische astrologie
- Spirituele astrologie (Zwarte Maan, Zwarte Zon en Maansknopen-as, Pluto)
- Planetoïden
- Aspecten, ongeaspecteerdheid en aspectpatronen
- Centauren (Cheiron, Pholus, Nessus)
- Gespreksvoering
- Zelfonderzoek (denk hierbij aan: projectiemechanismen, overlevingsgedrag en ‘maskers’ bij jezelf en de ander herkennen etc.)
Onderaan deze mail een uitgebreide inhoudsopgave van wat aan bod zal komen in deze 2 jaar.


Data: In overleg met de groep
Er zijn verschillende opties mogelijk:
a. 12 x een dag per jaar.
b. 6 x een blok van 2 dagen per jaar
Tijd: Van 9.30 tot 16.00 uur
Adres: Bercoperweg 73, Makkinga
Aanmelden of meer informatie: ag.hollander@telfort.nl of bel 06-20778725


Nieuw!!!: 

Astrologische kaarten

Weet je al iets van astrologie maar mis je wat structuur om bijv. een thema uit een horoscoop te halen, dan kunnen deze kaarten je behulpzaam zijn.

De set bestaat uit 6 kaarten met elk een eigen 'thema'.

De set kaarten begint met een inleidende kaart met een manier hoe je een horoscoopduiding aan kunt pakken. De verfijning van bepaalde thema's volgen op de andere kaarten.

Basiskaart: Dit is een kaart met in het kort beschrijvingen van alle planeten, tekens en huizen om wat 'steekwoorden' te hebben bij het duiden van de horoscoop. In kleur zodat in een oogopslag helder is wat de vuur-, water-, lucht- of aarde tekens/huizen/planeten zijn.

Kaart 1: Deze kaart geeft inzicht in: Wie ben ik? Als basis begint het met de duiding van de spirituele essentie en zielsbestemming, waarna je stap voor stap tips krijgt waar je naar kunt kijken of de persoonlijkheid hierin steunend of eerder remmend werkt. Inzicht in hoe je  conditioneringen, generatiethema's etc. op het spoor kunt komen om het beeld compleet te krijgen.

Kaart 2: De spirituele essentie. Inzicht in Zwarte Maan met Priapus, Zwarte Zon met Diamant, Maansknopen, Uranus, Neptunus en Pluto.

Kaart 3: Hoe onderzoek je iemands roeping vanuit de horoscoop?

Kaart 4: Hoe krijg je inzicht in de manier van leren, kennis opnemen, verwerken, uitdragen en tot visie maken?

Kaart 5: Geeft inzicht in het thema relatie. Waar kun je naar kijken?


Je kunt de hele set van 6 kaarten inclusief basiskaart voor 50 euro excl. verzendkosten bestellen via mijn email adres: ag.hollander@telfort.nl        

Een uitgebreide inhoudsopgave van wat aan bod zal komen in deze eerste 2 jaar:
Klik op onderstaande link:


Inhoud%20opleiding%20tot%20basis%20astroloog%20Vrij%20Leven.docx

Om te specialiseren en te verdiepen organiseer ik daarnaast workshops en blokken over specifieke onderwerpen. Net waar behoefte aan is. Desnoods kan ik hiervoor ook andere astrologen of mensen met aanverwante disciplines uitnodigen om hun kennis te delen.

Je kunt hierbij denken aan:
- Verdieping in de spirituele astrologie voor jezelf persoonlijk of voor in je werk als therapeut, leraar etc. om inzicht te krijgen in de ander.
- Relatie astrologie
- Als ouder of leraar: Hoe zit mijn/dit kind in elkaar? Hoe leert het? Waar zitten zijn/haar kwaliteiten of moeites? Wat heeft mijn kind vooral van ons als ouders nodig? enz.
- Astrologie staat nooit stil. Er zijn steeds weer nieuwe objecten, planetoïden, enz. die ons van alles te vertellen hebben.
- Ontwikkelingsfasen in de mens. En hoe de astrologie in elke fase licht kan geven op wat belangrijk, of nodig is in elke fase.Je bent van harte welkom voor een horoscoopduiding!

Je kunt hierbij denken aan een persoonlijke horoscoopduiding, (met of zonder ingebracht thema), jaarduiding, relatieduiding enz.Voor meer informatie mail naar: ag.hollander@telfort.nl"Everybody wants to be a star.

Yourself is the Universe."

Mooji