Over mij

Mijn missie: “Vrij Leven – Zijn wie je Bent”

 

Na een opleiding tot grafisch vakvrouw en 3 jaar in een drukkerij te hebben gewerkt, ben ik vanaf 1990 allerlei studies gaan doen in de richting van de natuurgeneeskunde. Vanaf die tijd mocht ik steeds tijdelijk even meelopen in het levensavontuur van mensen. Met behulp van magnetiseren, iriscopie, kruiden, voedingsadvies, vegatest, EMDR, klassieke homeopathie en gesprekken.

Vanaf 2008 tot 2011 heb ik de opleiding tot astroloog gevolgd, wat gelijktijdig een prachtige persoonlijke ontwikkelingsstudie was.

De zoeker in me naar de waarheid achter alles, heeft me levenslang nieuwsgierig gemaakt om horizonten te verkennen waar ik dát hoopte te vinden waarvan ik niet eens wist wát ik nou eigenlijk zocht.

Er was een innerlijk heimwee-gevoel naar ‘iets’ wat ik niet kon benoemen.

Na veel te hebben ervaren waarin het ‘niet’ zat, en dus na berg en dal, en vooral door de dieptepunten en omdwalingen in mn leven, kwam ik via een boek van Ramana Maharshi op een pad wat voelde als: Dit is het!!!

Zijn Kernboodschap: Wie ben ik?, en zijn inzichten wijzen heel direct naar onze diepste ware essentie.

Wat mij in mijn zoektocht zo heeft geraakt, en verwonderd is dat door te onderzoeken in tradities (of dit nu sjamanisme, natuurvolkeren, religie, de wetenschap, de levens en wijsheden van verlichte mensen zijn) zij steeds wijzen naar hetzelfde simpele feit: Onze ware essentie is vrijheid, liefde, vreugde en geluk. Zonder identificatie met ‘iets’ en dus ook al die thema’s die we meedragen, is het ons ware potentieel om dit te ervaren en te zijn.

Vanaf 2013 ben ik meerdere keren naar stilteretraites geweest bij Mooji waardoor deze inzichten niet alleen mentaal blijven, maar ook meer en meer in het hart ervaren mogen worden.

Astrologie, in combinatie met gesprekken, meditatie en zelfonderzoek, is voor mij de richting geworden om inzicht te mogen bieden.

Vanaf 2010 is de praktijk van naam veranderd in “Vrij Leven”.

Dit als eigen levensrichting en om hierin, wie dat maar wil, mee te laten bewegen. Dát te helpen doorzien en los te laten, wat “Vrij Leven” in de weg lijkt te staan.

 

 

Hoe alles zowel op micro- als macrokosmosgebied in feite hetzelfde is, en vanuit dezelfde harmonieuze frequenties ontstaat vanuit het Niets. Vorm krijgt, verandert, en uiteindelijk weer opgaat in dat Niets. (Het niet-iets, het nulpuntsveld, het Absolute, de Heelheid).

Zonder deze zogenaamde leegte, dit Niets, kan er niet 'iets' bestaan... Het wonder en geschenk, dat wij dat overvolle Niets zijn, van waaruit we continu toeschouwer zijn van alles wat we zien en ervaren, inclusief de persoon die we denken te zijn... 

Verwondering... Dankbaarheid... Intens geluksgevoel